19 september 2012

Restauratie status:

Kortom we zien al weer uit naar de volgende dinsdag!

Via de website ontvingen we een leuke reactie van een ex Noordwijker die wij op Schiermonnikoog tegen het lijf liepen:

Hieronder zijn e-mail:
Mijn vrouw Gerrie: “Wat hebben die mannen leuke shirtjes aan”

We zaten “na kerkestijd” een bakkie te doen in de achtertuin van restaurant De Sapkûm op Schier. Toen de mannen in de leuke shirtjes langs ons heen liepen zag ik “Kurt Carlsen” op hun borst staan.
Zo heette vroeger de redddingsboot in Noordwijk zei ik halfluid. Reactie van één van de mannen: Verrek, ben jij een Noordwijker dan? Jazeker, geboren en getogen. En de Kurt Carlsen heeft een plaatsje in mijn jeugdherinneringen. Vervolgens de onvermijdelijke vraag: “Van wie’s ben jij d’r ien dan?” Leen, zoon van Leen Plug en Maartje Smit uit de Stijntjesduinstr. Gepensioneerd geschiedenisleraar. Deze weken op vakantie op Schier.
Nadat mijn ouders in 1999 zijn overleden kom ik nog maar af en toe in Noordwijk. Meestal loop ik dan even binnen bij Paul en Cok Barnhoorn . Vroeger werkte ik daar op zaterdagen en in de vakanties in de melkwinkel. Daar hoorde ik ook de “redbootverhalen” van Jan Barnhoorn, oudere broer van Paul en lang geleden lid van de bemanning.
We kregen het hele verhaal van de restauratie van de Kurt te horen van de mannen en zo maar ineens was ik terug bij mijn roots. Het is niet te geloven, maar toen we op 15 sept. weer thuis in Alphen waren hing mijn zoon Maarten (hij is mastertrombonist en dirigent) aan de telefoon met de mededeling dat de Echo der Duinen een vacature had en dat hij daarop wilde solliciteren. Ik zie het al voor me volgend jaar: feestelijke tewaterlating van de Kurt Carlsen met een muziekje van de Echo onder dirigent Maarten Plug. Dat zou nog eens “keun” zijn.
Je ziet , het is onvermijdelijk : Eens Noordwijker, altijd Noordwijker, waar je ook terecht komt.
Ik kom zeker nog eens een kijkje nemen bij de restauratie. Ik wens alle vrijwilligers alle succes toe bij de laatste loodjes.

Gegroet,
Leen en Gerrie Plug, Alphen a/d Rijn.