Stichting Kurt Carlsen

Restauratiestatus:

  • Zoals te verwachten was is er dinsdag 02-10-12 hard doorgeschilderd. Zoals te zien op de hoofdfoto delibereren nog twee van onze ‘metaal jongens’ of ze ook de kwast of roller ter hand zullen nemen (Piet-Chris en Jan). Marc, toch ook een echte metaal hardliner, was al over de brug zoals hier zichtbaar is.
  • De binnenkant staat nu in de, al enigszins okergeel gemaakte, International Paints Undercoat. De eencomponent grondverf die in dit verfsysteem tussen de echte grondverf en het aflakken moet zitten.
  • In het kunstlicht lijkt de kleur blauw van de romp, die Rian er afgelopen zaterdag op heeft gezet, aan de donkere kant. Het is echt marine blauw en het ziet er goed uit. Maar Henk heeft toch bij de KNRM de vraag neergelegd wat de originele kleur blauw van de motorstrandreddingboten was en of dat nog uit het archief is te halen. Ze gaan hun best doen om het op te zoeken.
  • Rinus willen we bij deze eens bedanken voor de foto’s. Hij staat er zelf zelden op en dat komt nu natuurlijk omdat hij hard mee schildert. Volgende keer maak ik een foto waar hij zelf op staat!
  • Cees jr. heeft het voor(loop)dek in de grijze Undercoat gezet. Hans en Henk gaan vrijdagochtend nog het achter(loop)dek doen. Daarna zijn we klaar voor okergele aflak van de binnenkant van de romp en het hele arsenaal aan schotten, doften, deksels en banken.
  • Het loopdek voor wordt later voorzien van een speciale, antislip, dekverf.
  • Van de Zeeëgel uit Brabant nog geen actueler nieuws. We willen met een kleine delegatie nog steeds langs komen.

Maandagmiddag 08-10-12 staat er een afspraak met een vertegenwoordiging van het college van het gemeentebestuur over de (tijdelijke) huisvesting. Voor ons een belangrijk gesprek.