Stichting Kurt Carlsen

Restauratiestatus:

  • Het wordt wat saai om elke week te vertellen dat we ‘ons uit de naad schilderen.’ Een race tegen de meteorologische klok. Vrijdag 26 oktober gaan de dag temperaturen al naar 10℃ en de nachttemperatuur gaat richting vriespunt. Vandaar onze haast. Op deze foto en aan de overige foto’s van deze datum zien jullie het resultaat. We hopen dat Rian Kuyt en wijzelf volgende week nog kunnen schilderen en dan zijn de grote stukken wel gedaan. In noodgevallen kunnen kleinere onderdelen thuis bij iemand in de verf worden gezet. Dames, we rekenen alvast op jullie medewerking!
  • Potdeksel aan bakboord, roer en bolders staan in de eerste laag aflak. Nog een laatste bestelling richting AKZO, International Paints en dan kunnen we stoppen met het vragen om verf. Er zit meer verf op zo’ n houten boot dan je op het eerste gezicht zou inschatten, zoveel is wel duidelijk. Vooral het complexe binnenwerk van de romp omvat, ook omdat veel tweezijdig is, veel vierkante meters.
  • Marc heeft het rompdeel van roerkoning nog bij moeten inslijpen om het roer goed te laten draaien.
  • Vermoedelijk vanwege de voetbalavond en door de gelijktijdige de presentatie van de ‘Oranje plannen’ aan de boulevard, waren we ‘maar’ met acht man. Met als voordeel dat we elkaar niet in de weg liepen. (We zien van veel dingen de positieve kant in. Dat helpt goed in zo’n langdurig restauratieproject!)
  • Met Ploegmakers in Brabant is een afspraak gemaakt voor een bezoek om de stand van de tractor reparaties door te nemen. Er is al behoorlijk wat werk verzet. Binnenkjort een verslag.
  • Met de andere PCEN (Platform Cultureel Erfgoed Noordwijk) partners heeft een gesprek plaats gevonden met de verantwoordelijke ambtenaar die de Cultureel Erfgoed subsidie voorziening beheert. De wensen, ook van ons, zijn daar besproken en we hopen op enerzijds toestemming voor de openstelling van de vuurtoren in 2013 en daaraan gekoppeld een bedrag uit deze voorziening om de maatregelen te kunnen nemen om de openstelling mogelijk te maken. Of Rijkswaterstaat, de eigenaar, instemt met de openstelling horen we voor het einde van het jaar en hopelijk wat eerder in november a.s..

Tot slot; Nieuwsbrief 11 komt er aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *