Stichting Kurt Carlsen

Restauratiestatus:

  • Zoals vorige week aangekondigd de hoofdfoto met onze fotograaf Rinus Noort aan de kwast! En ‘metaalman’ Peter aan het andere eind van dit schot dat op weg is om okergeel te worden en Cees jr. op de achtergrond.
  • Over de kleuren is nogal wat afstemming en er zijn verschillende inzichten. De huidige kleuren zitten in ieder geval dicht tegen de KNRM kleuren aan. Welke kleur nu precies in 1960 gebruikt werd is moeilijk of niet meer te achterhalen. Vooral omdat in ieder geval op Station Noordwijk het verhaal gaat dat o.a. Henk Admiraal, van huis uit professioneel schilder, zelf de verf zou hebben gemengd op de ‘juiste’ kleur. We gaan er maar van uit dat we zo dicht mogelijk in de buurt komen. Aan foto’s heb je ook niet veel omdat a. veel foto’s uit die tijd nog zwart / wit waren en b. je niet kunt zien of een foto -toevallig- donker of licht is afgedrukt, wat een groot effect heeft op de afgebeelde tinten.
  • De binnenkant van de romp is nu een maal in de okergele aflak (van AKZO) gezet en het ziet er in ieder geval zeer fris uit! Kijk maar naar de detailfoto’s van deze avond. (Restauratie Beelden) .
  • Rian Kuyt heeft zondag 07-10-12 de buitenkant nogmaals in de donkerblauwe High Gloss van International Paint gezet. Je kunt je haar er in kammen! (De schrijver dezes niet, maar dat ligt niet zozeer aan de glanzende lak  ;-).
  • De buitentemperatuur zal gestadig en daarmee neemt onze haast om het schilderwerk af te maken alleen maar toe. Dus we hebben het behoorlijk druk maar veel eer van ons werk omdat er nu elke week zeer zichtbare veranderingen zijn.
  • Helaas zal Jan van Eeden, onze webmaster, zijn taak neer gaan leggen, zo heeft hij ons laten weten. Ook als coördinator van de tractor revisie. De mentale afstand tot de KC materie is hem toch te groot geworden. We bedanken Jan vanaf deze plek voor zijn nuttige werk, inderdaad bijna altijd letterlijk ‘achter de schermen’. Hij heeft de website gebouwd en steeds  goed bijgehouden. Wij zoeken dus een opvolger waar Jan zijn web-beheertaken aan kan gaan overdragen.