Bijeenkomst Oude Reddings Glorie te Lemmer

Afgelopen zaterdag 27 september werd door de Stichting Oude Reddings Glorie (ORG) weer een jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd. Altijd  prachtig om al die historie bij elkaar te zien! Wij, de vrijwilligers van de Kurt Carlsen, gingen ook deze keer weer met de boot die kant op. Omdat de afstand niet in 1 dag te overbruggen is werd er op donderdag 25 sept. al van Noordwijk naar Edam gevaren. Op vrijdag werd het laatste stuk van Edam naar Lemmer gevaren waar we in drie groepen oude reddingsboten geschut werden en in het gezellige Lemmer terecht kwamen. De vrijwilligers van de Kurt sliepen in Lemmer op een oude mijnenveger Roermond genaamd.

Zaterdag was het mogelijk om voor ons en buitenstaanders de boten van binnen te bekijken, waarna we met alle andere booteigenaren samen kwamen bij de ORG vergadering en een gezellig etentje. De Kurt Carlsen werd zaterdag aan het einde van de dag al door ons buiten de sluizen bij de KNRM gelegd, zodat we zondag vroeg konden vertrekken.

Een lange tocht op zondag van Lemmer naar IJmuiden was echt genieten, omdat het weer echt prachtig was met een zonnetje en heel weinig wind. Maandags was de laatste etappe van IJmuiden naar Noordwijk, waar we door de overige vrijwilligers weer op het strand van Noordwijk opgewacht werden met de tractor en bootwagen om de Kurt weer op het vaste land te krijgen. Iedereen had genoten van dit laatste weekend op het water. De Kurt zal nu goed gepoetst in de winterstalling gaan. Op naar een nieuw vaarseizoen in 2015!