Stichting Kurt Carlsen

In het weekeinde van 31 augustus stond de eerste grote reis op het programma. Vrijdagmiddag zijn we op weg gegaan naar IJmuiden, waar we door de KNRM uitgenodigd waren om aanwezig te zijn tijdens het Havenfestival samen met andere ex KNRM schepen. Na een mooie lancering en met een bakstag windje zuid 3-4 verliep de reis voorspoedig. Een goede test voor de motor die superzuinig blijkt te zijn.

Na 3 uur varen zijn we aangekomen in IJmuiden en via de portcontrol netjes binnengeloodst. De boot werd voor het eerst afgemeerd in een haven, zou de Kurt waterdicht zijn? Zaterdag stond een volle dag varen met belangstellenden op de rol. Er zijn 11 tochten door de haven gemaakt, om het Forteiland en terug. Iedereen was erg enthousiast om mee te varen en er waren vele blije gezichten.

Op zondag zijn we in de ochtend vertrokken met een flinke noordwesten wind kracht 4-5. Tussen de pieren stonden al flinke golven en dat maakt het varen met de Kurt Carlsen hartstikke leuk. Na drie uurtjes varen met golven op de zij en soms wat water over waren we weer terug op de thuis basis Noordwijk. Daar stond de walploeg al klaar om ons op te vangen.

Al met al een leuke ervaring waar we waarschijnlijk volgend jaar een vervolg aan zullen geven. Het geeft ons goede moed voor de volgende grote reis naar Lemmer einde van de maand voor de samenkomst van alle historische reddingboten verzameld in de Oude Reddings Glorie.