Kurt Carlsen in ruige zee naar vlaggetjesdag

Zaterdag 13 juni is ons voormalige reddingboot van Noordwijk aan Zee, de Kurt Carlsen gelanceerd met als eindbestemming Vlaggetjesdag in Scheveningen.
Tegen windkracht 6 ruimend tot 7 en een krachtige stroming in werd koers gezet naar Scheveningen. Het was een zware tocht met hoge golven waarbij vooral de schipper vele bakken water te verduren kreeg. Na 2,5 uur varen is de veilige haven van Scheveningen binnen gevaren en kon de bemanning de sfeer van vlaggetjesdag opsnuiven. Helaas was er nog geen nieuwe haring, maar het mocht de pret niet drukken.

Rond twee uur werd er weer koers gezet naar de thuisbasis Noordwijk aan Zee. Dit maal wind in de rug en stroming mee. Onderweg kreeg de Kurt Carlsen bezoek van de reddingsboot “De Redder” van de KNRM Katwijk. Even na vier uur vond de landing op het strand van Noordwijk plaats en gebruikelijke wijs vond dit veel belangstelling onder de bezoekers van het strand. 

Dit soort dagen levert altijd mooie plaatjes op vanaf zee maar ook zeker vanaf land. Stichting Kurt Carlsen is ook altijd op zoek naar deze foto’s en vraagt u foto’s van nu, maar ook zeker uit de jaren 1953-1990 toen de Kurt Carlsen nog in de vaart was als reddingsboot te mailen naar pr@kurtcarlsen.nl.
Een keer meevaren op de Kurt Carlsen? Dat kan nu voor iedere donateur. Meer informatie hierover en op eerder genoemd email adres.

(Foto Arie van Dijk)