Kurt Carlsen op de Waddeneilanden

Van 1 tot 5 augustus heeft de Kurt Carlsen een geslaagde promotietocht gemaakt naar de Wadden eilanden.
Na een uitbundig vertrek uit Noordwijk waar veel publiek voor bij aanwezig was, ging het met prachtig weer richting Oudeschild op Texel.

De aankomst was volgens planning na 9 uur varen op Texel waar we aan de steiger van de KNRM hebben overnacht. Met een prachtige sterrenhemel in de “korte” nacht was het een hele ervaring. Daarna zijn we op weg gegaan naar Harlingen in de route langs de Boompjes bij de afsluitdijk.
Er gaan veel makke schepen in de Noorderhaven van Harlingen er was maar een smalle geul over voor doorgaand verkeer. Na een flinke regenbui (gelukkig tijdens het eten) en wat live muziek op het plein gingen we de tweede nacht onder ons “Gamma” zeil. Hier in Harlingen was het tijd om wat bemanning te wisselen Frans en Rinus terug naar huis en Peter kwam erbij.

Een mooie tocht voerde ons naar West Terschelling waar we naast de Arie Visser de nacht doorbrachten. Op Terschelling is veel aandacht voor de oude reddingsglorie, de Brandaris, K.F.Sluys, Jhr. W.H. Rutger van Rozenburg en de Secr Schumacher zijn allen daar te vinden. Weer vol met diesel zijn we daarna op weg gegaan naar Den Helder en tocht van 6 uur via de geul onder Vlieland en Texel. Bij aankomst wachtte ons een leuke verrassing, een oefentocht met de Joke Dijkstra. Dat is andere koek om met 30 knopen even in luttele minuten in plaats van uren terug naar Oudeschild te varen. Na de beste nacht ging het op weg naar huis een tocht van 8,5 uur waarbij we de windmolens van Egmond nog even hebben opgezocht. Even na zeven uur waren we weer thuis op het Noordwijkse strand na een mooie tocht met veel bekijks. Zeker een aanrader voor volgend jaar.

Voor een kleine indruk van de tocht kan je hier de foto’s bekijken.


Geplaatst

in

door

Tags: