Stichting Kurt Carlsen

De 15 vrijwilligers hebben de restauratiestatus van de Kurt Carlsen met goed resultaat afgesloten. De eerste proefvaart op 6 juli 2013 was, mede dankzij het fantastische weer, een succes.
Op 20 juli a.s. volgt de 2e proeflancering en -vaart. Vanaf ca. 9:00 uur bij afrit 19 (Noord van de vuurtoren).
Daarna volgen er nog meer tochten, want het is belangrijk om vaardigheid te ontwikkelen in het lanceren, veilig terugkomen en in het omwisselen en weer lanceerklaar maken van de combinatie boot – lanceerwagen.

Voorlopig is de behuizing nog de ZVN loods aan de Quarles van Uffordstraat. Tijdelijke huisvesting, dichter bij zee, is nog wel in onderzoek, maar dat zal deze zomer in ieder geval niet meer gerealiseerd kunnen worden.

Voor de rest van deze zomer wordt er gewerkt aan een vaarprogramma dat we een volgende keer zullen vermelden in deze website.
In ieder geval staat deelname vast aan het Havenfestival in IJmuiden op 31 augustus al vast en aan de jaarlijkse bijeenkomst van de Nautische Vereniging Oude Redding Glorie in Lemmer op 27 en 28 september van dit jaar. Waarbij altijd geldt dat het weer en de zee ons voor een lancering gunstig gezind zijn.