Restauratiestatus 19 maart 2013

Restauratiestatus:

Met een redelijke opkomst is er deze avond voortgang gemaakt aan de afsluiting van het deurtje naar de motorkamer. Peter zie je hier met de door Marc geleverde rubber pees die goed past in de daarvoor bedoelde uitsparing van de deur.
Marc zelf, Kees jr., Frans en Rinus werkten hard door aan de kap van de tractor en andere onderdelen. Die kap was ineens ontdaan van alle uit- en inlaten en luiken. Zie verder de detailfoto’s van de kap met nu alleen maar gaten.
Rene en Henk hebben, met vakkundige aanwijzingen van Cees en gedreven hulp van de aanwaaiende Peter Bruggeman, de manier gevonden om de fenders met de bijbehorende lijn vast te maken. Bij elk oog gaat de lijn door een streng van zichzelf en wordt daarmee strak getrokken naar het volgende oog. Zo komt er een behoorlijke spanning op de lijn en wordt de fenderstrook goed tegen de boot aangetrokken.
Nu aan het uiteinde achter nog een mooie afhechting verzinnen. Nog eens op de oude plaatjes krijgen, alhoewel zo veel detail vind je daar niet snel.
Hans zagen we verder niet want die zat vermoedelijk weer verstrengeld in de stroomkabels in de motorkamer. Ik geloof met Piet deze keer.
Kortom dit was weer zo’n avond waarbij iedereen natuurlijk iets of meerdere dingen doet, maar waarbij het moeilijk is om dat precies te ‘filmen’ als je zelf ook op iets geconcentreerd bent.

Benieuwd naar de foto’s van 19 maart, klik dan even hier.