Stichting Kurt Carlsen

 

Restauratiestatus:

  • Op de hoofdfoto van deze week zie je Cees bezig met het schuren van de -doorboorde- eikenhouten klossen, die op de vier hoeken van de boot zijn ingelijmd. Door de gaten komen de lijnen waarmee de fenderstroken worden strakgetrokken. Zo zat het vroeger ook. Later heeft men dit systeem veranderd en zijn de klossen verwijderd en vervangen door stalen strips die glad over de uiteinden van de fender werden gemonteerd. Vermoedelijk staken de klossen te veel uit, wat de kans op schade bij het aanmeren en tegen een ander schip aanliggen, vergrootte.
  • Binnen in de motorkamer is door Peter en Hans een houten schot gemonteerd voor o.a. het afmonteren van de oude Sailor marifoon, een nieuwe schakel- en zekeringen kast en een kistje voor de scheepspapieren. Het schakelkastje vormt de basis voor de aanleg van het elektrisch systeem. Hans heeft het nieuwe schakelkastje gemaakt en het ziet er werkelijk prachtig uit.
  • Ook het stalen kastje voor de hoorn van de oude Sailor is nieuw geproduceerd. Het lag er in eens, dankzij Marc. Ook dat zie er precies uit zoals het was. Het wordt nog wit geschilderd.
  • De scepters passen niet meer in de -de ook geschilderde- scepterpotten. De gaten zullen weer opgeruimd moeten worden. Hier zie je het lot van de restaurateur. Je herstelt alles en als het klaar is past het niet meer.
  • Er is nog wel meer gebeurd in de al weer flink koud wordende Bierman garage, maar de auteur moest eerder naar huis en heeft dus deze keer niet alles ‘gefilmd’. Zie daarvoor de overige foto’s van deze avond.

Benieuwd naar de foto’s van deze avond, klik dan even hier.