Stichting Kurt Carlsen

Op 28 juni is de Kurt Carlsen naar Katwijk geweest om een  demonstratie van de lancering te geven op de SAR Katwijk 2014. Het was een prima georganiseerde dag waarvan we de eerste uren hebben doorgebracht op de Katwijkse visserij dagen.

Van 10 tot half drie was de boot daar te bezichtigen. Vele bezoekers, waaronder ook heel veel kinderen, zijn op de boot geweest om het gevoel te ervaren. Door onze vrijwilligers werden veel zaken toegelicht.
Ook de foto’s van de restauratie, nadat we hem uit Ameland hadden teruggehaald, werden goed bekeken. Op die foto’s kon je goed op zien wat de staat van de boot was toen zij 4 jaar geleden uit Ameland terug gehaald werd.

Om half vier was het tijd voor de lancering en al op de weg van de Witte Kerk naar de Vuurbaak was er veel bekijks. Na een mooie lancering hebben we nog even lekker gevaren. Om de historie te herleven werd er door de Kurt Carlsen een drenkeling “gered” en werd er meegedaan aan de afscheids parade met veel reddingsmateriaal. Het is toch wel een hele beleving met helikopter, De Redder, De Annie Poulisse, onze Kurt Carlsen en nog 3 KRB Ribs op één lijn langs de kust te varen.
Het was een fantastische dag waarin het weer gelukkig ook goed meewerkte.

Benieuwd naar de foto’s, klik dan even naar de gallery.