Stichting Kurt Carlsen

Zaterdag 14 juli was het SAR Katwijk. De Kurt Carlsen was uitgenodigd om een demonstratie van de lancering te geven en ook de “oorspronkelijke” historische redboot van Katwijk, de CASPARIS werd uitgenodigd om aanwezig te zijn. Deze boot zou speciaal uit Medemblik komen om droog te worden getrokken in Katwijk. De trots van Katwijk zou dan voor de eerste keer weer aan wal komen nadat hij vervangen was door een modernere KNRM boot.

Alles was prima gepland en verliep vlotjes, tot dat bij het op het droge trekken, de haak afbrak en de Casparis vast kwam te liggen op een bank. De Noordwijkse Reddingboot “De Paul Johannes” werd gelanceerd om de Casparis weer vlot te trekken. Vliegensvlug werd de planning aangepast en in plaats van de Casparis werd nu de Kurt Carlsen drooggetrokken. Het zware materieel zoals de bootwagen en traktor waren al door “de gebroeders vd Putten” kosteloos naar Katwijk vervoerd op grote karren en met shovels.

De gehele dag was er veel publiek en Katwijk heeft weer een prima evenement neergezet. Voor een foto impressie, klik hier.