Te gast bij Zeilvereniging Noordwijk

De Kurt Carlsen was op zaterdag 10 en zondag 11 augustus, tijdens het familieweekend, present bij de Zeil Vereniging Noordwijk. Veel kinderen zijn met een nieuwe, tropische versie van Kapitein Kurt Carlsen op de foto gegaan op de boot.

Gezeild kon er helaas niet worden maar, gelukkig heeft de Kurt Carlsen, met een aantal sponsors en donateurs als opstappers, twee keer een oefentocht kunnen maken. Vooral op zaterdag met een NW wind van dik 5 beaufort was het voor de KC bemanning wel even spannender dan de vorige lanceringen bij – veel – mooier weer.
Het liep echter allemaal, ook letterlijk, “weer op rolletjes.” 
De nieuwe headset op de handmarifoons bleek een uitkomst. Het is namelijk behoorlijk lawaaiig in de stuurkuip van de Kurt.

Op zondag was de wind wat gekrompen en iets minder hard, wat leidde tot aanzienlijk minder branding. Maar het varen tegen de golven in bleek, ook bij dat weer en bij die zee, een uiterst natte bedoening. Zo krijg je alleen maar meer bewondering voor de bikkels van vroeger die, in hun lang niet zo waterdichte oliejassen, bij nagenoeg elke weertype zee kozen.
Op deze zondag is er een mini camera in de VHF mast gemonteerd, zodat we straks, na de montage, een goed beeld kunnen laten zien van de hele tocht.

De assen van het hoofdonderstel van de bootwagen zijn wel dringend aan vervanging toe merken we steeds meer. Een flinke klus voor na de zomer en in de tussentijd maar hopen dat het zaakje blijft draaien.