Stichting Kurt Carlsen

De Kurt Carlsen heeft al een tweede keer gevaren. Afgelopen zaterdag 14 juli was het weer zover. ‘s Morgens vroeg,met wat minder mooie weersomstandigheden, hebben de vrijwilligers de boot opnieuw foutloos in de Noordzee gelanceerd.
Geweldig om de Kurt Carlsen weer te zien varen. Zaterdag 27 juli is de derde poging. Rinus Noort heeft een mooi filmpje gemaakt van deze tweede lancering, ook zijn nieuwe foto’s online van de ‘Stoere mannen.. zonder baarden’ van Astrid van der Niet.

Er is weer veel geleerd nu de eerste spanning eraf is, werd al direct aandacht gegeven aan de opleiding. Aan de wal is Jan als reserve chauffeur aan de opleiding begonnen en maakte zich bekwaam in het besturen van de Zee-egel. Op zee is geoefend met de stopzak zodat een terugkeer met meer zeegang ook geen probleem meer zal zijn.
Op 27 juli a.s. volgt de 3e proeflancering en -vaart. Vanaf ca. 9:00 uur bij afrit 19 (Noord van de vuurtoren).
Daarna volgen er nog meer tochten, want het is belangrijk om vaardigheid te ontwikkelen in het lanceren, veilig terugkomen en in het omwisselen en weer lanceerklaar maken van de combinatie boot – lanceerwagen.
Voorlopig is de behuizing nog de ZVN loods aan de Quarles van Uffordstraat. Tijdelijke huisvesting, dichter bij zee, is nog wel in onderzoek, maar dat zal deze zomer in ieder geval niet meer gerealiseerd kunnen worden.

Voor de rest van deze zomer wordt er gewerkt aan een vaarprogramma dat we een volgende keer zullen vermelden in deze website.

In ieder geval staat deelname vast aan het Havenfestival in IJmuiden op 31 augustus al vast en aan de jaarlijkse bijeenkomst van de Nautische Vereniging Oude Redding Glorie in Lemmer op 27 en 28 september van dit jaar. Waarbij altijd geldt dat het weer en de zee ons voor een lancering gunstig gezind zijn.