Winteractiviteit Oude Reddings Glorie (ORG)

Op de bitterkoude, maar gelukkig droge zaterdag 23 februari was de Nautische Vereniging Oude Redding Glorie (afgekort ORG) op bezoek op uitnodiging van de Stichting Kurt Carlsen.
Samen met een flink deel van onze eigen ploeg vrijwilligers ontstond er tegen 10:30 een groep van ruim 40 mensen.

Het werd een leuke, gemoedelijke en leerzame dag dankzij de vriendelijke vrijwilligers en de goede accommodatie van “De Sportvisser”, de ontvangst bij de buren, de KNRM met een presentatie door Thomas Steenvoorden, schipper van de Paul Johannes van de KNRM en de rondleiders van Atlantic Wall.
Ook tijdens onze eigen presentatie in De Sportvisser over het verloop van de restauratie bleef iedereen goed bij de les.
Voor ons was het meest spannende gedeelte toch het bezoek aan de Bierman loods rond 11:30 ‘s ochtends.

De ORG leden, waarvan velen een eigen, oude reddingboot bezitten, hebben daar de Kurt Carlsen kunnen aanschouwen en tot onze geruststelling waren de complimenten niet van de lucht.
Alom werd waardering uitgesproken voor het grondige stuk werk dat wij met onze volhardende 15 vrijwilligers tot stand hebben gebracht.

De dag werd afgesloten met een keuze aan stamppot maaltijden bij De Sportvisser en door enkele ‘diehards’ werd er nog even na geborreld bij de Rosser.

De vele kennismakingen, het aanhalen van bestaande contacten en het uitwisselen van kennis werd door iedereen erg waardevol gevonden.

Onze volgende deadline is dichtbij; vrijdag 1 maart vertrekt de boot op de bootwagen naar de HISWA.
Nog steeds niet helemaal af, maar dat geeft niet want we staan in de ‘demohal’  en daar mag je gewoon doorwerken aan je project 😉

Benieuwd naar de foto’s van deze jaarlijkse ORG dag, klik dan even hier.